Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΕΛΕΣ «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου τα τμήματα Β3 και Β4 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων. Οι μαθητές μας, με τη βοήθεια των υπεύθυνων του Κέντρου γνώρισαν τα φυσικά και ιστορικά μονοπάτια της περιοχής και το βουνό Κερκίνη (Μπέλες) με όλες τις φυσικές του ομορφιές.
Επόμενος σταθμός ήταν το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι. Εκεί, ξεναγήθηκαν και μελέτησαν τον καινούριο ναό, ο οποίος είναι κτισμένος με βάση την βυζαντινή αρχιτεκτονική και με φυσικά υλικά που προέρχονται από το βουνό στο οποίο ανήκει. Επισκέφτηκαν επίσης τα εργαστήρια, όπως τους αργαλειούς και το αγιογραφείο, όπου οι μοναχές με μεγάλη προθυμία ενημέρωσαν για τα εργόχειρά τους.
Οι ομάδες των μαθητών έκαναν τον απολογισμό και την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων τους στο φιλόξενο αρχονταρίκι του μοναστηριού, διαβάζοντας τα συμπεράσματά τους και απολαμβάνοντας τα ωραία κεράσματα και αναμνηστικά δωράκια που με αγάπη πρόσφεραν οι μοναχές.
Τελευταίος σταθμός, το ενυδρείο της Βυρώνειας, με τα πολλά εκθέματα της, όπως φίδια και τα ψάρια αλλά και έναν εντυπωσιακό κροκόδειλο με το όνομα Βύρωνας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του Περιβαλλοντικού Προγράμματος: Αθηνά Καντάνη και Αγγελική Μαλαμούδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου