Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Θεατρική παράσταση "Παραδοσιακά Λαϊκά Παραμύθια-Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς"

Μια βραδιά γεμάτη καλλιτεχνική δημιουργία, αγαπημένους μύθους , μουσική, φαντασία και νοσταλγία, το θεατρικό εργαστήρι του σχολείου μας παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου "ΑΣΤΕΡΙΑ" την παράσταση: "Παραδοσιακά Λαϊκά Παραμύθια-Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς" . Η παράσταση εντάχθηκε στη δράση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων». Οι πρωταγωνιστές «αφηγήθηκαν» επτά λαϊκά παραμύθια, που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Οι μύθοι «Ποιό είναι το γληγορότερο πράγμα στον κόσμο», «Το Δίκαιο βασιλεύει ή το Άδικο», «Ο Πιπιλογιάννης», «Δεκαοχτώ ψωμιά», «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς», «Ο Αη Γιώργης κι ο δράκος», «Η Νεράιδα Κερκίνη» ζωντάνεψαν μέσα από το υποκριτικό ταλέντο των μαθητών.
Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία του τραγουδιού «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι» από την χορωδία του σχολείου, που έδωσε ένα γλυκό και αισιόδοξο τέλος στην παράσταση.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:
Η δραματοποίηση των παραμυθιών, η εμψύχωση των μαθητών και η επιμέλεια προβολής ανήκει στην καθηγήτρια του 5ου Γυμνασίου Σερρών και Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου κ. Ελένη Βαζάκα Απταλίδου Eleni Vazaka-aptalidou , η επιμέλεια Χορωδίας και της Μουσικής στην καθηγήτρια Μουσικής του 5ου Γυμνασίου Σερρών κ. Νίκη Στανίση Niki Stanisi και η τεχνική υποστήριξη στην κ. Αικατερίνη Σταυρίδου Katerina Stavridou καθηγήτρια του 5ου Γυμνασίου Σερρών
Την παράσταση ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές και συντονιστές εκπαιδευτικούς από τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Ioannis Kioridis (κ. Ιωάννη Κιορίδη ), τον Αναπληρωτή Δ/ντή της ΔΔΕ Σερρών κ. Νικόλαο Δημούδη και το μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Μιχάλη Κοβανίδη Μιχαλης Κοβανιδης ενώ τον συντονισμό των απονομών είχε η κ. Σοφία Ευθυμιάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών.
Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους φορείς που συνέβαλαν στην παράσταση. Τέλος ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών φορέων, τους γονείς και κηδεμόνες, τους μαθητές και τους όλους τους φίλους που με την παρουσία τους τίμησαν το σχολείο μας.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου