Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ και ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου (Θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ)



Την Πέμπτη 13-10-2016, τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροίων, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ «Αν τη γη αγαπάς, προσοχή σ΄ ότι πετάς». Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας και των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου όπου μελέτησαν τον πρόβλημα της απόθεσης των απορριμμάτων, πήραν συνέντευξη από ειδικούς, φωτογράφησαν τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ποροϊων έγινε η θεωρητική προσέγγιση του προγράμματος και πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ρόλων με ανταλλαγή απόψεων, προσομοίωση διαχωρισμού των απορριμμάτων, παρουσίαση των ερωτηματολογίων και των συμπερασμάτων από τις συνεντεύξεις. Τέλος, παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Ποροϊων
Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι με τις επισκέψεις έχοντας τη διάθεση να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και όχι μόνον.
Το σχολείο μας ευχαριστεί τους υπευθύνους του ΚΠΕ Ποροίων, τους εκπροσώπους του ΦΟΣΔΑ Σερρών και τους υπευθύνους του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου για την υποδοχή και την αναλυτική ενημέρωση των μαθητών μας
Τη δράση συντόνισε η κ. Μαρία Ναυροζίδου, Φυσικός και Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, ενώ στην υλοποίηση της βοήθησαν οι συνοδοί καθηγητές κ. Δημήτριος Ασλάνογλου (Φυσικός) και κ. Βασίλειος Κιοσσές (Μαθηματικός).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου