Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ της ΣΗΜΑΙΑΣ και της ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η Γιορτή της Σημαίας και της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Κατά το φετινό εορτασμό, το έπος του ‘40, το δράμα της Γερμανικής κατοχής και η αυτοθυσία του Ελληνικού λαού αποτυπώθηκαν με γλαφυρό τρόπο μέσα από τις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Υπεύθυνες του εορτασμού ήταν η φιλόλογος κ. Χρυσή Κοσατζή και η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Ελένη Βαζάκα ενώ στην τεχνική επιμέλεια συνέβαλλαν οι εκπαιδευτικοί κ. Δημήτρης Δανιηλίδης και Αθανάσιος Αθανασιάδης.
Η Γιορτή της Σημαίας  ξεκίνησε με την ανάγνωση του πρακτικού επιλογής Σημαιοφόρου και Παραστατών από την φιλόλογο κ. Γεωργία Καϊμακάμη για να ακολουθήσει η παράδοση της Σημαίας στους Σημαιοφόρους από τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου.
Τέλος, απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις (αριστεία και βραβεία) στους αριστούχους μαθητές/τριες  σχολικού  έτους 2015-16.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ Δήμου Σερρών κ. Βασίλης Τερζής και συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνάσιου.
Οι εκδηλώσεις έληξαν με την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία μαθητών στον ανδριάντα του Καπετάν Μητρούση, με την επίβλεψη του Υποδιευθυντή κ. Δημήτρη Μαντζαρίδη.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου,  οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση των Σερρών, με την συνοδεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Γερακίνας Κώττη.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου