Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το σχολείο μας στη δράση «ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ»

Οι εντυπώσεις του μαθητή Νίκου Αδαμίδη
Άλλος ένας χρόνος πέρασε και τα Χριστούγεννα ξανακάνουν την εμφάνισή τους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, περιμένουν με ανυπομονησία να περάσουν ευχάριστο χρόνο με τους κοντινούς τους ανθρώπους.
Ο Δήμος Σερρών κάθε χρόνο διαθέτει έλατα προς στολισμό για Δημοτικά και Γυμνάσια. Εμείς, το Α2, εκπροσωπήσαμε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών. Βέβαια κάναμε την ανάλογη προετοιμασία. Αφιερώσαμε δύο διδακτικές ώρες για να κατασκευάσουμε δικά μας στολίδια από χαρτί. Ομολογώ ότι ήταν δύσκολο, αλλά θέλαμε το δέντρο στολισμένο μόνο από εμάς. Επίσης μερικοί φέραμε και από κανένα γλυκό για να κεράσουμε στα γύρω μαγαζιά. Έτσι, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Α2 περπατήσαμε ως τον πεζόδρομο της οδού Καραμανλή, όπου βρισκόταν το δέντρο μας. Όλοι, με χριστουγεννιάτικα σκουφάκια στα κεφάλια, ευχόμασταν στους περαστικούς καλές γιορτές. Χαιρόμασταν να τους βλέπουμε να γελάνε, παρά τα όλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Περάσαμε 5 ώρες στολίζοντας, αλλά όταν φάνηκε το αποτέλεσμα, μείναμε όλοι ικανοποιημένοι. Αν όχι το καλύτερο, τότε σίγουρα το δέντρο μας ήταν ένα απ' τα καλύτερα και ομορφότερα. Καθόμασταν και το χαζεύαμε με τις ώρες, καθώς τα στολίδια, που με κόπο είχαμε καταφέρει να κατασκευάσουμε, έπαιζαν με τον άνεμο, πάνω στο δέντρο μας. Ακόμα ήρθε η δημοσιογράφος του καναλιού ΕΡΤ 3, για να μας πάρει συνέντευξη. Μας φάνηκε απίθανο που θα βγαίναμε στην τηλεόραση και όλοι θέλαμε να μιλήσουμε. Μάλλον ήμουν τυχερός και διάλεξαν εμένα. Κατόπιν έφτασε ο διευθυντής μας και αρχίσαμε να κερνάμε καραμέλες, σοκολατάκια και άλλα νόστιμα κεράσματα. Θέλαμε να επισκεφτούμε το δημαρχείο, αλλά κάτι άλλαξε στα σχέδια του. Αρχικά απογοητευτήκαμε, διότι όλοι θέλαμε να γνωρίσουμε τον δήμαρχο της πόλης μας από κοντά. Τελικά η ιδέα μας να μοιράσουμε γλυκά είχε επιτυχία, γιατί σε λίγο χρόνο όλα είχαν μοιραστεί. Αφού απόλαυσαν ένα ζεστό ποτήρι καφέ, οι καθηγητές μας αποφάσισαν πως η ώρα του γυρισμού είχε δυστυχώς φτάσει. 
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Έτσι εμείς, τα παιδιά, περνάμε δημιουργικό χρόνο, αλλά και μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε για την επίτευξη ορισμένου σκοπού. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και περάσαμε όλοι υπέροχα.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου