Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Περιβαλλοντική Δράση “Ecomobility-Freemobility”

Οι αρμόδιοι φορείς απαντούν στους μαθητές του 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ και του ΕΕΕΕΚ Σερρών
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκστρατείας Ecomobility και Freemobility, στις οποίες συμμετέχουν το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ και το ΕΕΕΕΚ Σερρών, οι μαθητές των δύο σχολείων επισκέφθηκαν από κοινού το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνιών του Δήμου Σερρών. Εκεί, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Ηλίας Γκότσης, απάντησε στα εύστοχα ερωτήματα των μαθητών, σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη μας, του δικαιώματος ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία αλλά και την ανάγκη διάδοσης της οικολογικής μετακίνησης.
Στη συνέχεια, στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών, ο Διοικητής κ. Στέργιος Τσομπανίδης και Αξιωματικοί του Τμήματος, αφού άκουσαν τους προβληματισμούς των μαθητών έδωσαν απαντήσεις και πολύτιμες συμβουλές, από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τα ερωτήματα των παιδιών και τις απαντήσεις των αρμοδίων, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν πολλοί συμπολίτες μας προς στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης.
Η δράσεις Freemobility και Ecomobility και διοργανώνονται από την Περιβαλλοντική Οργάνωση ECOCITY, υπό την αιγίδα πολλών συναρμόδιων Υπουργείων, Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Φορέων Στόχος τους είναι, μέσα από την έρευνα, να προσεγγίσουν οι έφηβοι τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και την προσβασιμότητα της από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Παράλληλα, να αναζητήσουν λύσεις και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για ποιοτικότερη ζωή στην πόλη μας .
Η κοινή δράση των δύο σχολείων αποβλέπει επίσης στην ανάδειξη της ομαδικότητας, της αλληλοαποδοχής και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου