Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

still i rise
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Μεταμορφώνουμε την ποίηση κι αναστατώνουμε τις τέχνες» που υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές δημιούργησαν video εμπνευσμένοι από το ποίημα «Still I Rise» της βραβευμένης αφρο- αμερικανίδας ποιήτριας Maya Angelou, το οποίο αποτελεί την απάντηση των γυναικών στην κοινωνία που επί χρόνια τους φερόταν με ασέβεια και βαναυσότητα. Με την συμμετοχή τους στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παρουσίασης Αγγλικής Ποίησης «Poetry in motion…» που διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών στις 19 Μαρτίου, οι μαθητές απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο Εικαστικού Έργου. Το πρόγραμμα συντόνισαν οι καθηγητές Σαρηβασιλείου Χαράλαμπος, Μαντζαρίδης Δημήτρης και Κλούρα Κατερίνα

https://youtu.be/hKcU9B_nMaM

not
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ποίηση στο ίδιο θρανίο με τις τέχνες» που υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές οπτικοποίησαν το ποίημα «Not» της αυστραλής ποιήτριας Erin Hanson, το οποίο πραγματεύεται την αγωνία των εφήβων για την εικόνα τους ως αντανάκλαση της προσωπικότητας τους. Με το video που δημιούργησαν οι μαθητές συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παρουσίασης Αγγλικής Ποίησης «Poetry in motion…» που διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών στις 19 Μαρτίου με την υποστήριξη της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα συντόνισαν οι καθηγητές Κλούρα Κατερίνα, Εμμανουηλίδου Μόρφω και Δανηιλίδης Δημήτρης.

https://youtu.be/KtNfOugjTh4

Happy Prince
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ποίηση στο ίδιο θρανίο με τις τέχνες» που υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές έγραψαν το ποίημα «The Happy Prince», εμπνευσμένοι από το ομώνυμο παραμύθι του Ιρλανδού λογοτέχνη Oscar Wilde, μια εξαιρετική, τρυφερή και συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την αλληλοβοήθεια και την δύναμη της φιλίας. Το video που αποτελεί οπτικοποίηση του ποιήματος απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παρουσίασης Αγγλικής Ποίησης «Poetry in motion…» που διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών στις 19 Μαρτίου με την υποστήριξη της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα συντόνισαν οι καθηγητές Κλούρα Κατερίνα, Εμμανουηλίδου Μόρφω και Δανηιλίδης Δημήτρης.

https://youtu.be/4YjYFc23NI4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου