Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ
Τα Ερευνητικά Εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Σερρών επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες της Β' τάξης του Σχολείου μας. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κ. Ελευθέριος Κέλλης καλωσόρισε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε για τους στόχους του ΤΕΦΑΑ και το διδακτικό και ερευνητικό-επιστημονικό έργο που επιτελεί. Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος (Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρα, αίθουσες μαθημάτων) έγιναν δεκτοί στο Εργαστήριο Φυσιολογίας, Αθλητιατρικής, Υγιεινής & Βιοχημείας του Τμήματος http://exercisephysiologylab.weebly.com/ , όπου ενημερώθηκαν για τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο, όπως εργομέτρηση, μέτρηση αναερόβιας ικανότητας, λιπομέτρηση, μέτρηση δύναμης χειρολαβής κλπ.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Νευρομηχανικής http://neural-sr.web.auth.gr/ όπου παρακολούθησαν το τρόπο αξιολόγησης της δύναμης και της αλτικότητας στα ειδικά δυναμοδάπεδα και πολυμηχανήματα του εργαστηρίου.
Το σχολείο μας ευχαριστεί τους Δ/ντές των Εργαστηρίων Καθηγητές κκ. Ελευθέριο Κέλλη και Ιωάννη Βράμπα, τους Επίκουρους Καθηγητές κ.κ. Ανδρέα Ζαφειρίδη και Φωτεινή Αραμπατζή και τον Υπ. Διδάκτορα κ. Σταύρο Παπαδόπουλο για την ενημέρωση. Η δράση συντονίστηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτριο Μαντζαρίδη (Υποδ/ντή) και κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου (Δ/ντή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου